Solbærmousse

Ingredienser:

- 300 g solbær
- 5 spsk sukker (+ekstra at smage til med)
- 6 blade husblas
- 2 vaniljestænger
- 2 dl yoghurt natural
- 5 dl fløde

Fremgangsmåde:

- Kog solbær og sukker sammen til sukkeret er opløst og til bærrene begynder at opløses (og nej, der skal ikke vand i)

- Mos bærrene gennem en sigte, så det kun er saften der anvendes

- Tilsæt kornene fra de 2 vaniljestænger og tilsæt ekstra sukker til saften smager efter behag

- Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Kram vandet fra husblassen og smelte den med lidt af solbærsaften. Rør den smeltede husblas i solbærsaften. 

- Når solbærsaften er kølet af tilsættes yoghurten.

- Fløden piskes stiv og vendes i solbærblandingen.

- Cremen sættes på køl til den er stiv nok til at fylde i en kage.

TIP: Man kan lave cremerne som bomber og ligge dem i kagen sammen med en anden creme. Jeg har blandt andet lave hvid chokoladecreme med solbærbomber.


Solbærblandingen inden yoghurt og fløde tilsættes
Solbærbomber klar til fryseren :-)

Kommentarer

Populære opslag