Solbærmousse
Ingredienser:
- 300 g solbær
- 5 spsk sukker (+ekstra at smage til med)
- 6 blade husblas
- 2 vaniljestænger
- 2 dl yoghurt natural
- 5 dl fløde
Fremgangsmåde:
- Kog solbær og sukker sammen til sukkeret er opløst og til bærrene begynder at opløses (og nej, der skal ikke vand i)
- Mos bærrene gennem en sigte, så det kun er saften der anvendes
- Tilsæt kornene fra de 2 vaniljestænger og tilsæt ekstra sukker til saften smager efter behag
- Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Kram vandet fra husblassen og smelte den med lidt af solbærsaften. Rør den smeltede husblas i solbærsaften.
- Når solbærsaften er kølet af tilsættes yoghurten.
- Fløden piskes stiv og vendes i solbærblandingen.
- Cremen sættes på køl til den er stiv nok til at fylde i en kage.
TIP: Man kan lave cremerne som bomber og ligge dem i kagen sammen med en anden creme. Jeg har blandt andet lave hvid chokoladecreme med solbærbomber.
TIP: Man kan lave cremerne som bomber og ligge dem i kagen sammen med en anden creme. Jeg har blandt andet lave hvid chokoladecreme med solbærbomber.
| Solbærblandingen inden yoghurt og fløde tilsættes |
| Solbærbomber klar til fryseren :-) |

Kommentarer
Send en kommentar