Fragilité roulade
Dette er min ultimative yndlingsopskrift på fragilité roulade :-) Fyldet kan man selv vælge, evt. vælge en creme. Dette er dog mit yndlingsfyld, fordi det er så dejligt frisk.
Ingredienser:
200 g marcipan
200 g æggehvider
300 g sukker
100 g hasselnøddeflager
Fyld:
1/4 l fløde m. vaniljesukker og flormelis
500 g jordbær
- Pisk 150 g af æggehviderne med sukkeret til det er stift.
- Ælt marcipanen med 50 g af æggehviderne og vend det i de stive hvider.
- Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og drys med hasselnøddeflager.
- Bag bunden ved 180 grader i ca. 15 minutter.
- Bunden afkøles og vendes på et nyt stykke bagepapir så nødderne vender nedad.
- Pisk nu fløden stiv sammen med lidt vaniljesukker og flormelis. Smag dig frem til hvor sød du vil have den.
- Fordel flødeskummet på bunden, dog ikke helt ud til kanten. Bunden skal være kold, når du gør dette. Fordel nu de skårne jordbær oven på flødeskummet.
- Rul rouladen sammen på den lange led ved hjælp af bagepapiret - det skal være så stramt som muligt.
Pynt rouladen ved at drysse flormelis igennem en si - og drys evt. jordbær på eller serverer dem ved siden af.



Kommentarer
Send en kommentar