Fragilité roulade

Dette er min ultimative yndlingsopskrift på fragilité roulade :-) Fyldet kan man selv vælge, evt. vælge en creme. Dette er dog mit yndlingsfyld, fordi det er så dejligt frisk.

Ingredienser:
200 g marcipan
200 g æggehvider
300 g sukker
100 g hasselnøddeflager

Fyld:
1/4 l fløde m. vaniljesukker og flormelis
500 g jordbær

 Fremgangsmåde:

  • Pisk 150 g af æggehviderne med sukkeret til det er stift.
  • Ælt marcipanen med 50 g af æggehviderne og vend det i de stive hvider. 
  • Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og drys med hasselnøddeflager.
  • Bag bunden ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  • Bunden afkøles og vendes på et nyt stykke bagepapir så nødderne vender nedad. 




  • Pisk nu fløden stiv sammen med lidt vaniljesukker og flormelis. Smag dig frem til hvor sød du vil have den. 
  • Fordel flødeskummet på bunden, dog ikke helt ud til kanten. Bunden skal være kold, når du gør dette. Fordel nu de skårne jordbær oven på flødeskummet.
  • Rul rouladen sammen på den lange led ved hjælp af bagepapiret - det skal være så stramt som muligt.


Pynt rouladen ved at drysse flormelis igennem en si - og drys evt. jordbær på eller serverer dem ved siden af.

Kommentarer

Populære opslag