Citronbunde
Citron er bare lækkert. Også i kage 😋
Denne opskrift bruger jeg både som bunde i kager med mousse og til muffins. Man kan selvfølgelig også bruge opskriften til bradepandekage - den er nemlig lækker luftig, frisk og har en vidunderlig smag af citron og vanilje.
Man kan også sagtens lave almindelige vaniljebunde, så udelader man bare citron. Eller tilføje andre smagsgivere; f.eks. lime eller chokoladeknapper, både mørk og hvid chokolade er mums. Jeg har også lavet dem med lakridsknas - muligheder er der masser af.
- 250 g. sukker
- 250 g. blødt smør
- 3 tsk. vaniljesukker
- Revet citronskal fra 1 stor citron eller 2 små
- 5 æg
- 250 g. mel
- 2 tsk. bagepulver
- 5 æg
- 250 g. mel
- 2 tsk. bagepulver
- Saft fra 1 stor citron eller 2 små
Fremgangsmåde:
TIP: Hvis man skal bruge opskriften til bunde i kager eller udstikke til talkager, vil jeg personligt foretrække de tynde bunde.
Fremgangsmåde:
- Pisk sukker, smør, vaniljesukker og citronskal sammen. Jeg bruger køkkenmaskinen, så det bliver rørt godt og grundigt blødt og luftigt.
- Tilsæt æggene 1 af gangen - rør godt imellem hvert æg.
- Si mel og bagepulver i, tilsæt citronsaften og vend det hele sammen med en spatel.
- Fordeles i to bageplader med bagepapir, hvis man ønsker to tynde bunde, eller blot i 1, hvis man ønsker en tykkere bund.
- Bag bundene ved 170 grader i ca. 8 min. MEN hold øje, ovne er jo forskellige, så muligvis skal de have lidt mindre eller lidt mere. Når de har fået en fin gylden farve, så er de færdige.
Kommentarer
Send en kommentar