Banancreme
Ingredienser:
- 1 1/4 dl fløde
- ½ stang vanilje korn og den tomme stang
- 12 g majsstivelse
- 1 æggeblomme
- 2 blade husblas
- 1 banan
- saft af ½ citron
- 1 1/4 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
- Kom sukker, 3/4 dl af piskefløde og vaniljekorn og -stang i en gryde. Varm det langsomt op, til det netop koge, rør i det hele tiden.
- Rør den sidste ½ dl fløde med æggeblomme og majsstivelse.
- Sæt husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
- Tag gryden af varmen og hæld det i den varme fløde, mens der piskes. Sæt tilbage på varmen og bring det i kog, pisk hele tiden. Tag gryden af varmen.
- Knug det meste af vandet fra husblassen og rør det i. Når det er helt opløst hældes cremen i en skål. Læg film over, helt ned så det rører overfladen, så det ikke trækker skind. Stil på køl, til det bliver helt koldt.
- Når cremen er helt kold og stiv, kan cremen laves færdig: Kom banan i en blender sammen med citronsaften, kør til det er en helt glat masse.
- Kom den tykke creme i og kør igen, til det er helt glat. Kom massen i en skål. Pisk fløden til skum og vend den i. Stil på køl i ½ times tid.
Kommentarer
Send en kommentar