Limemousse
Hvis man er til friske kager, så skal I gøre jer den tjeneste at prøve denne mousse.
Den kan bruges både som fyld i kager, men kan også sagtens sprøjtes på f.eks. muffins eller tal- og bogstavkager.
Jeg har lavet denne mousse i mange år efterhånden og kan kun konkludere, at den går godt sammen med mange smage. Lav den f.eks. sammen med en chokoladekage eller som fyld i kager sammen med bærmousser; jordbær, hindbær osv. Den går også godt sammen med en saltkaramelmousse eller en klassisk chokolademousse. Mulighederne er (næsten) uendelige.
Ingredienser:
4 dl piskefløde
2 dl creme fraiche
2 dl yoghurt naturel
150 g sukker
Limeskal fra 2 limefrugter
Limesaft fra 4 limefrugter
4 blade husblas
2 dl creme fraiche
2 dl yoghurt naturel
150 g sukker
Limeskal fra 2 limefrugter
Limesaft fra 4 limefrugter
4 blade husblas
- Riv limefrugterne og pres saften. Bland det i en skål, som kan tåle mikroovn. (Jeg sier altid saften, så jeg undgår frugtkød.)
- Læg husblassen i blød i ca. 10 min, dræn dem og smelt dem sammen med limeskal- og saften i en skål i mikroovnen. (Jeg bruger altid mikroovn til at smelte husblas - det er så genialt nemt. Men HUSK, det smelter utroligt hurtigt, så giv det lidt af gangen, rør rundt og giv det mere tid hvis det ikke er helt smeltet.)
- Pisk creme fraiche, yoghurt og sukker. Jeg bruger køkkenmaskinen, så det kan stå i et stykke tid og piske på lav/mellem styrke i et stykke tid for at opløse sukkeret.
- Tag et par skefulde af yoghurtblandingen og rør sammen med husblas/limesaften, på den måde temperer man saften og sikrer at der ikke kommer klumper i moussen (husk at saften ikke må være for varm, så bland hellere et par skefulde mere i.) Hæld derefter saften stille og roligt i yoghurtblandingen, mens køkkenmaskinen rører på lav hastighed.
- Pisk fløden og vend massen med flødeskummet.
- Sættes på køl i en skål i ca. 6 timer, hvis man ønsker at bruge moussen til at sprøjte på muffins eller f.eks. en talkage. Man kan også hælde moussen i en sprøjtepose og lade den sætte sig der. Hvis moussen skal bruges som fyld i kager, kan den hældes direkte i kagen.
Pas du ikke pisker fløden for meget. Moussen blir mere luftig, hvis fløden blir pisket til en blød masse, med bløde toppe og altså ikke alt for stiv.
| Færdig mousse lige inden den bliver sat på køl 😋 |
TIP: Hvis man vil bruge moussen hurtigere end køleskabet kan levere, så sæt moussen i fryseren. Hvor hurtigt det tager er selvfølgelig forskelligt ud fra hvor meget mousse man har lavet.

Kommentarer
Send en kommentar