Limemousse
Hvis man er til friske kager, så skal I gøre jer den tjeneste at prøve denne mousse.
Den kan bruges både som fyld i kager, men kan også sagtens sprøjtes på f.eks. muffins eller tal- og bogstavkager.
Jeg har lavet denne mousse i mange år efterhånden og kan kun konkludere, at den går godt sammen med mange smage. Lav den f.eks. sammen med en chokoladekage eller som fyld i kager sammen med bærmousser; jordbær, hindbær osv. Den går også godt sammen med en saltkaramelmousse eller en klassisk chokolademousse. Mulighederne er (næsten) uendelige.
Ingredienser:
4 dl piskefløde
2 dl creme fraiche
2 dl yoghurt naturel
150 g sukker
Limeskal fra 2 limefrugter
Limesaft fra 4 limefrugter
4 blade husblas
2 dl creme fraiche
2 dl yoghurt naturel
150 g sukker
Limeskal fra 2 limefrugter
Limesaft fra 4 limefrugter
4 blade husblas
- Riv limefrugterne og pres saften. Bland det i en skål, som kan tåle mikroovn. (Jeg sier altid saften, så jeg undgår frugtkød.)
- Læg husblassen i blød i ca. 10 min, dræn dem og smelt dem sammen med limeskal- og saften i en skål i mikroovnen. (Jeg bruger altid mikroovn til at smelte husblas - det er så genialt nemt. Men HUSK, det smelter utroligt hurtigt, så giv det lidt af gangen, rør rundt og giv det mere tid hvis det ikke er helt smeltet.)
- Pisk creme fraiche, yoghurt og sukker. Jeg bruger køkkenmaskinen, så det kan stå i et stykke tid og piske på lav/mellem styrke i et stykke tid for at opløse sukkeret.
- Tag et par skefulde af yoghurtblandingen og rør sammen med husblas/limesaften, på den måde temperer man saften og sikrer at der ikke kommer klumper i moussen (husk at saften ikke må være for varm, så bland hellere et par skefulde mere i.) Hæld derefter saften stille og roligt i yoghurtblandingen, mens køkkenmaskinen rører på lav hastighed.
- Pisk fløden og vend massen med flødeskummet.
- Sættes på køl i en skål i ca. 6 timer, hvis man ønsker at bruge moussen til at sprøjte på muffins eller f.eks. en talkage. Man kan også hælde moussen i en sprøjtepose og lade den sætte sig der. Hvis moussen skal bruges som fyld i kager, kan den hældes direkte i kagen.
Pas du ikke pisker fløden for meget. Moussen blir mere luftig, hvis fløden blir pisket til en blød masse, med bløde toppe og altså ikke alt for stiv.
Færdig mousse lige inden den bliver sat på køl 😋 |
TIP: Hvis man vil bruge moussen hurtigere end køleskabet kan levere, så sæt moussen i fryseren. Hvor hurtigt det tager er selvfølgelig forskelligt ud fra hvor meget mousse man har lavet.
Kommentarer
Send en kommentar