Lakridscreme
Så fandt jeg endelig frem til en lakridscreme, som bare er lækker lækker lækker.
Lakridssirup! Jeg valgte at bruge lakridssirup fra Johan Bülow, og det fungerer virkelig. Jeg kan dog også sagtens forestille mig, at hjemmelavet lakridssirup fungerer, det prøver jeg af næste gang :-)
Ingredienser:
300 g. hvid chokolade (jeg bruger tit den billige fra Lidl eller Bilka)
1/2 liter fløde
85 g. sød lakridssirup
20 g. lakridsknas
3 blade husblas
Fremgangsmåde:
- Knæk chokolade i mindre stykker i en skål.
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Varm fløde og lakridssirup op. Den må ikke koge! Jeg plejer at tage den af, når jeg er ved at brænde min lillefinger :-)
- Hæld lakridsfløden over chokoladen og rør rundt indtil massen er samlet og alt chokoladen er smeltet.
- Klem vandet af husblassen, put det i massen og rør rundt til det er smeltet.
- Afslut med at hælde lakridsknas i cremen, rør lidt rundt, dæk skålen til med film (husk det skal ned og ligge på cremen) og sæt på køl til dagen efter.
- Dagen efter piskes cremen, så den bli'r lækker luftig og cremet. Pas på du ikke overpisker den, da cremen så bliver grynet i konsistensen.
- I denne opskrift er der rigeligt til et godt lag i en kage størrelse på 25 cm.
Tip: Du kan snyde ved at sætte cremen i fryseren i en times tid eller to, så er den hurtigere klar til at piskes op. (Bare hold øje med, at den ikke bliver helt frossen, den skal blot køles helt ned)
![]() |
Jeg har fundet denne lakridsknas i Bilka, den er virkelig lækker og passede perfekt i cremen. |
Kommentarer
Send en kommentar