Bløde boller

Ingredienser (32 boller):
50 g gær
5 dl lunken vand
1 æg
100 g flydende margerine
100 g sukker
1/2 tsk salt
1000 g mel

Fremgangsmåde:

  • Smuldr gæren ud i vandet og rør rundt med et piskeris indtil det er opløst.
  • Tilsæt æg, sukker, flydende margerine og salt og rør rundt.
  • Tilsæt mel og ælt det sammen. Jeg holder altid lidt mel tilbage, da dejen helst skal være så klistret som muligt - hvor det selvfølgelig stadig er muligt at forme bollerne uden at bollerne klistrer for meget fast til hænder og bord. Jeg starter med at hælde 925-950 g mel i, ælter det godt sammen i røremaskinen eller med min håndmixer. Det går hurtigere og dejen bliver æltet godt og grundigt. Tilføj lidt ekstra mel hvis dejen er alt for klistret, men pas på.
  • Lad dejen stå at hæve i min. 30 min (jeg foretrækker at lade den hæve 1 time eller mere, det gør bare bollerne mere lækre)
  • Ælt dejen sammen på bordet og del den i 2, form 16 boller af hver del - passer lige til to plader.
  • Lad bollerne hæve i min. 30 min (igen, de tager ikke skade af at hæve længere tid)
  • Bag bollerne i ovnen ca. 10-12 min ved 225 gr. (Alle ovne er forskellige, så hold øje med dem, i min ovn skal de f.eks. kun have 10 min)


Kommentarer

Populære opslag