Blåbærmousse

Ingredienser:

225 g blåbær
2 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1,25 dl creme fraiche
4,5 blade husblas 
2 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
  • Læg husblassen i koldt vand i ca. 5-10 min
  • Giv blåbærene et opkog i en gryde i 3-4 min
  • Blend bærene med en stavblender og si massen over i en anden gryde. Kog bærene i nogle minutter
  • Vrid husblassen og smelt den i bærmassen. Lad det afkøle
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig og tyk masse. Jeg bruger som regel min køkkenmaskine, det går hurtigere og man bliver ikke lam i armene :-)
  • Tilsæt nu creme fraichen 
  • Pisk fløden stiv og vend det sammen med æggeblommemassen
  • Vend nu bærene sammen med massen. Bærene skal være godt afkølede
  • Cremen kan både komme direkte i en kage og stivne op der, eller stilles på køl og stivne inden man putter den i kagen

TIP:
Man kan sagtens bruge andre bær, brombær eller solbær f.eks.
Eller blande bærene :-)

Kommentarer

Populære opslag