Blåbærmousse
Ingredienser:
225 g blåbær
2 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1,25 dl creme fraiche
4,5 blade husblas
2 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
- Læg husblassen i koldt vand i ca. 5-10 min
- Giv blåbærene et opkog i en gryde i 3-4 min
- Blend bærene med en stavblender og si massen over i en anden gryde. Kog bærene i nogle minutter
- Vrid husblassen og smelt den i bærmassen. Lad det afkøle
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig og tyk masse. Jeg bruger som regel min køkkenmaskine, det går hurtigere og man bliver ikke lam i armene :-)
- Tilsæt nu creme fraichen
- Pisk fløden stiv og vend det sammen med æggeblommemassen
- Vend nu bærene sammen med massen. Bærene skal være godt afkølede
- Cremen kan både komme direkte i en kage og stivne op der, eller stilles på køl og stivne inden man putter den i kagen
TIP:
Man kan sagtens bruge andre bær, brombær eller solbær f.eks.
Eller blande bærene :-)
Kommentarer
Send en kommentar