Fastelavnsboller (vandbakkelser)
Så skulle det prøves - de der forbandede vandbakkelser, som alle løber skrigende fra (mig selv inklusiv) :-)
Heldigvis blev jeg glædet overrasket over hvor nemt det var, hvis man bare fulgte de regler der er. Så here goes:
Ingredienser:
• 150 g smør
• 3 dl vand
• 2 tsk sukker
• 150 g mel
• 4 æg
Fremgangsmåde:
Smør, sukker og vand blandes i en gryde og koges op.
Melet røres hurtigt i indtil massen slipper gryden. Lad det nu køle i gryden.
VIGTIGT! Lad massen køle godt ned inden du fortsætter. Jeg gik f.eks. i bad og gjorde mig klar, inden jeg fortsatte :-D Massen var stadig lun/varm, men røg ikke mere.
Rør æggene i et af gangen, her brugte jeg håndmixeren, da jeg var for slap i armene til at røre med piskeriset (og så er det nemmere) :-)
Jeg sprøjtede mine vandbakkelser ud på en plade, men man kan også lægge dem på pladen med to skeer. De skal helst ikke være for store, da de hæver godt i ovnen. Jeg satte 16 på en plade, det var en passende størrelse, synes jeg.
Jeg fik ca. 26 - 27 ud af min portion.
Bages midt i ovnen ved 220 grader (200 grader hvis varmluft) i 20-25 min.
Lad dem køle af på en rist.
VIGTIGT! Åbn ikke ovnen de første 20 min!
Jeg delte mine og puttede flødeskum med vaniljesukker og flormelis i, og pyntede med glasur - muuuums siger jeg bare.
Næste gang skal jeg prøve med hindbærskum i :-) <3
Kommentarer
Send en kommentar